הכנות מקדימות לבית חכם
- David Hadad
- May 16
- 2 min read
Updated: 21 hours ago
משפצים את הבית החדש/הקיים ? מבצעים שינויי דיירים בדירה חדשה ? בשעה טובה ובהצלחה !!
בוודאי שנושא "הבית החכם" עלה על סדר היום וגם אתם רוצים לבצע את מקסימום ההכנות הנדרשות כדי שתוכלו להפוך את הבית ל"חכם" עכשיו או בעתיד. לכן ריכזתי עבורכם את כל ההכנות שלדעתי צריך לעשות וכמובן את הסיבות שבגללן צריך לבצע אותן, כדי שתוכלו להבין ולקחת החלטה האם לבצע כל אחד מהנושאים.
רוב הנושאים מתייחסים למימוש "בית חכם" בשיטה אלחוטית ולא קווית, הסבר ויתרונות / חסרונות לכל שיטה מפורטים במדריך הראשון בערוץ היוטיוב שלי בקישור הזה.
אפשר לבצע את ההכנות ולהשאיר את הבית בתצורה "רגילה" ולהשאיר את האופציה לשדרוג "ל"בית חכם" למימוש בעתיד.
אלו הנושאים:
קווי אפס לכל המתגים - זה רלוונטי בין אם אתם מתכננים בית חכם בתקשורת Zigbee ובין אם בתקשורת WIFI (הסבר והשוואה שין שני סוגי התקשורת בקישור הזה) ובין אם אתם מתכננים החלפת למתג חכם או שילוב בקר חכם במתג הקיים, הסיבה היא שברגע שיש לרכיב החכם קו אפס הוא עובד באופן עצמאי, יציב יותר ואם התקשורת הינה Zigbee הרכיב גם מהווה כנקודת ממסר שמחזקת את הרשת.
ההכנה הפרטנית נדרשת למתגי תאורה ומתגי תריסים. במתגים של דוד מים או תנור חימום כבר קיים קו אפס - לא נדרשת הכנה מיוחדת.
קופסאות חשמל עד "שלוש מקום" - תיכנון קופסאות חשמל בגודל סטנדרטי (והמינימלי) של עד 3 מודולים במתג. הסיבה לכך היא שאם תחליטו להזמין את המתגים מחו"ל אז שם רוב רוב המתגים מתאימים לקופסה של עד 3 מקום.
מי שמחליט להשאיר מתגים רגילים ולשלב בקר חכם, יכול לתכנן קופסאות גדולות יותר מ "שלוש מקום", בתנאי שמיישם את הנושא הבא ובתנאי שתכנן זאת כנדרש.
קופסאות חשמל עמוקות - מי שמתכוון לשלב בתוך המתגים הרגילים בקר חכם יוכל לבצע זאת בקלות אם יהיה יותר מקום בקופסאות המתגים. הבקרים נכנסים בקלות לקופסאות "3 מקום", אבל לפעמים הקופסאות עמוסות בחווטים שמקשים על הכנסת הבקר.
ללא מקבצים מורכבים - הפרדה בין מתגי התאורה, לתריסים, לשקעי חשמל, לתקשורת ולטלפון. המוטיבציה לכך היא שעיקר המתגים החכמים שמיוצרים הם לתאורה או לתריס או לתנור חימום. יש מתגים בתצורה של תריס+תאורה, תריס+2 תאורות, שקע+תאורה ושקע+2 תאורות, אבל לא כולם קיימים בכל המותגים ולא כולם קיימים ב WIFI וגם ב Zigbee בנוסף כבר נתקלתי בעבר בתקופה ללא מלאי של פריט ספציפי.
לפחות שני שקעי חשמל בארון תקשורת - לראוטר הביתי, למתג ביתי (זה המתג שאני משתמש בו) ולרכזת Zigbee (אחרי שבחנתי 4 דגמים שונים, זו הרכזת שאני משתמש בה וזה מדריך להגדרת רכזת ביתית בחיבור קווי).
קופסת חשמל אנכית למסך שליטה - סעיף ל"מטיבי לכת", לכאלו שכבר שוחים בחומר ויודעים מה הם רוצים. מדובר על הכנה להתקנה של מסך מגע צמוד לקיר שה"מוח" שלו בתוך קופסת חשמל. ממש לא חובה לכל בית. צילמתי סרטון ספונטני להסבר כלל על מסך שליטה לאפליקציית Smart Life (שזו האפליקצייה המועדפת עלי) והוא בקישור הזה.
נקודות תקשורת - נכון שאפשר לחבר את כל המוצרים בבית בWIFI, אבל חיבור קווי הוא מהיר יותר ויציב יותר. נקודות תקשורת שנכון להכין (כמובן שכולן יוצאות מארון התקשורת הביתי): נקודה עבור כל טלוויזיה, נקודה למחשב נייח, נקודה למדפסת, נקודה ל"נקודת גישה" (Accsses Point) נקודה למסך שליטה (שבסעיף 5).
Comments